четвъртък, 18 юни 2009 г.

На път към границата с Пакистан

Рейса изненадващо отбива от пътя.Иранците се молят до превозното средство а пакистанците пушат хашиш в полето,пакистанките също са в полето на около 200 метра от мъжете си,но вършат някакви си техни женски работи.

Луната съвсем леко се е показала,духа вятър който освежава,пустинята е около нас и ние сме около нея.Групата шарени пакистанци която се качи някъде по трасето и прилича на цигански катун.Рейса отби и те бяха в едни бели коли местно производство казващи се Пейкан.Може да са били на гости на свои приятели,може да са били на гурбет...аз не знам..мога само да си измислям истории.

Натовариха цялата покъщнина в рейса и се накачулиха един през друг.Около 12-15 души бяха-жени,деца,мъже,възрастни-такъв глъч се вдигна!Някои от жените имат обици на носовете си също както кюрдките и индийките,а мъжете са с типичните шалвари и риза стигаща до коленете.Името на тази носия е Али баба.

Може би много скоро това ще е облеклото което ще виждам всеки ден и няма да ми прави толкова силно впечатление,но сега определено съм впечатлен от шарения катун и шума идващ от него!

Няма коментари:

Публикуване на коментар